Podeli vest

Zaštitnik građana Zoran Pašalić ocenio je danas da je nakon tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar pojačana pažnja dece u pogledu međuvršnjačkog nasilja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

oš vladislav ribnikar
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ARHIVA

Pašalić je rekao da su tom pojačanom pažnjom, neke situacije, koje su ranije možda bile zanemarene, sada došle na uvid i roditeljima, i školama, a i opštoj javnosti.

“Od prvog oktobra do danas, bilo je 126, nazvaću ih tako, “predmeta” koji se odnose na prava deteta, zaštitu dece, i još tri koja su zaista zahtevala hitnost. Jedno hitno postupanje u roku od nekoliko dana”, rekao je zaštitnik građana za RTS.

Pašalić je istakao da deca ne mogu biti krivično odgovorna do određenog broja godina, kako to zakon predviđa, ali da krivično mogu biti odgovorni njihovi roditelji.

On je naglasio da moramo da obratimo pažnju da se ne reaguje panično u kritičnim situacijama.

“Ako se ta situacija dogodi u školi, reaguju škola, školske vlasti, ako je u pitanju neko drugo mesto, to je policija, socijalni radnici i svi ostali”, istakao je on.

On je rekao da su škole najčešće rizična mesta u kojima je zastupljeno međuvršnjačko nasilje.

“Zatim ide druženje na bilo kom mestu, a onda svakako i boravci”, rekao je zaštitnik građana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…