Podeli vest

Poslanici Skupštine Srbije ponovo su za Zaštitnika građana večeras izglasali Zorana Pašalića, a Aleksandra Popovića za istaknutog pravnika koji će biti član Visokog saveta sudstva(VS S).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

skupština
TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ/ARHIVA

Time je završena prva redovna sednica prolećnog zasedanja.

Pavlović je jedini od predloženih kandidata za uglednog pravnika koji je dobio dvotrećinsku većinu poslanika Skupštine Srbije za člana VS S ili Visokog saveta tužilaštva (VST).

Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, čiji predsednik je Vladimir Đukanović, izabrao je po osam kandidata iz reda istaknutih pravnika koji su predloženi, od kojih će se birati po četiri za VS S i VST.

Kandidati za VS S su Nataša Delić, Žikica Dronjak, Jelena Vučković, Nikola Bodiroga, Marina Grbić, Rastko Brajković, Aleksandar Popović i Srđan Stefanović. Sa druge strane kandidati za VST su Dušan Purić, Miroslav Đorđević, Predrag Ćetković, Vesna Luković, Vladimir Simić, Nenad Tešić, Jelena Glušica i Bojan Petrović.

Pošto nisu izglasani u Skupštini Srbije istaknute pravnike biraće telo koje čine predsednik Ustavnog suda, predsednik Vrhovnog suda, predsednik Skupštine Srbije, Zaštitnik građana i Vrhovni javni tužilac.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…