Podeli vest

Porfirije je takođe dao blagoslov inicijativi za izgradnju crkava i molitvenih mesta u objektima Žandarmerije i drugim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Patrijarh Porfirije primio je danas u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina koji ga je upoznao s nastojanjima državnih organa Srbije da se očuvaju mir i sigurnost na čitavom prostoru na kome živi srpski narod, a naročito na Kosovu i Metohiji.

Ministar je posebno istakao ulogu Srpske Pravoslavne Crkve i njenog nastojanja da uporedo sa drevnim manastirima i svim drugim svetinjama, u južnoj srpskoj pokrajini nastavi da u miru i sigrunosti živi i srpski narod.

Sagovornici su se složili da po modelu kako su zaštićena ljudska i verska prava naših sugrađana drugih vera i nacija u Srbiji, treba nastojati da budu zaštićena i ljudska i verska prava našeg naroda koji živi izvan otadžbine.

Bilo je reči i o daljim merama koje će doprineti da se zeml?ište oduzeto Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi na Kosovu i Metohiji konačno vrati u posed Crkve.

Patrijarh je sa zadovoljstvom saslušao obaveštenje o pripremama za podizanje Memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini i istakao da je za Crkvu najbolji model izgradnje kulture sećanja onaj koji je primenjen u samom Jasenovcu, podizanjem manastira kao mesta molitve u kome svako, bez ikakve diskriminacije može da se pomoli za postradale.

Porfirije je takođe dao blagoslov inicijativi za izgradnju crkava i molitvenih mesta u objektima Žandarmerije i drugim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: