Podeli vest

Sa Vučićem i Al Sisijem, prikazu prisustvuju i ministri odbrane i policije, načelnik Generalštaba VS i direktor BIA Bratislava Gašić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Egipta Abdel Fatah al Sisi prisustvuju danas posle podne prikazu naoružanja Vojske Srbije i vojne opreme iz domaće odbrambede industrije.

Deo opreme i naoružanje srpske armije prikazan je dvojici predsednika na poligonu Doma Garde u Beogradu.

Sa Vučićem i Al Sisijem, prikazu prisustvuju i ministri odbrane i policije, Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović, direktor BIA Bratislava Gašić.

Na poligonu je, između ostalog, predstavljeno i borbeno vozilo pešadije “Lazanski”, najsofisticiranije i najmodernije teško oklopno vozilo koje je razvilo domaće preduzeće Jugoimport SDPR.

Tu su i pešadijsko borbeno vozilo Lazar, namenjeno za dejstvovanje po neprijateljskoj živoj sili, sa ličnom balističkom zaštitom, za izviđanje i prepoznavanje ciljeva, osmatranje okoline, kao i višenamensko okopno vozilo 8×8 Lazar, koje poseduje visokosofisticiranu, modularnu balističku zaštitu.

Predstavljeno je i oklopno vozilo za protivoklopni raketni sistem valikog dometa Miloš, kao i vozilo Nora.

Visokom gostu iz Egipta predstavljen je i Gavran – sistem bespilotne letelice – projektila, kao i višecevni modularni samohodni lanser raketa Tamnava.

Vučić i Al Sisi mogli su da vide i vođenu raketu vazduh – zemlja Košava, sa bojevom glavom, koja se koristi za uništavanje udaljenih zemaljskih ciljeva koji ne moraju da budu direktno vidljivi u trenutku lansiranja.

Predstavljen je naoružani dron “Obad”, kao i bespilotna letelica “Pegaz”.

Predsednik Vučić juče je najavio da će sa šefom egipatske države danas prisustvovati prikazu naoružanja Vojske Srbije, ističući da dve zemlje imaju prostor za unapređenje saradnje u oblasti vojne opreme, kao i da Srbija i Egipta imaju šta da ponude, da mogu da formiraju zajednička preduzeća, da se oslanjaju jedna na drugu u toj oblasti.

Al Sisi danas završava trodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, tokom koje je razgovarao sa državnim vrhom Srbije, prisustvovao poslovnom forumu, ali i položio venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali i postao počasni doktor nauka Univerziteta u Beogradu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: