Podeli vest

Patrijarh srpski Porfirije uputio je danas najdublje izraze saučešća porodicima stradale dece i radnika u pucnjavi u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, navodeći da “u mukom bolu” sluša vesti o katastrofi, kakva se nikad nije dogodila u srpskom narodu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

PARIJARH PORFIRIJE
Foto: Ilić/Tanjug/Arhiva

Patrijarh je na Instagramu zamolio da svako učini sve što do njega stoji za prestanak i osudu bilo kakvog nasilja, a pogotovo za promociju nasilja u javnosti.

“U muklom bolu slušam vesti o katastrofi, kakva se u našem narodu i našoj Otadžbini nikada nije dogodila, a danas se desila u jednoj beogradskoj osnovnoj školi. Molim se Spasitelju Hristu za postradalu decu i radnika škole. Molim se Spasitelju za njihove roditelje, braću, sestre, rodbinu i izražavam im najdublje saučešće”, naveo je patrijarh.

On je dodao da su “molitve i ljubav Vaskrslog Gospoda i sva naša ljudska briga i pažnja danas su sa vama, draga deco naša i nastavnice koji ste danas u beogradskim bolnicama”.

“Molim sve da Vaskrslom Gospodu uputimo molitvu za mir i međusobnu ljubav. I molim da svako učini sve što do njega stoji za prestanak i osudu bilo kakvog nasilja, a pogotovo za promociju nasilja u javnosti”, poručio je patrijarh.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: