Podeli vest

Rad na ovom dokumentu je u toku. Pred nama je nova svetska realnost, što bi trebalo uzeti u obzir tokom pravljenja koncepta”, rekao je portparol Dmitri Peskov

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

peskov
Foto: Shutterstock

Na novom konceptu spoljne politike Ruske Federacije se uveliko radi, s obzirom na to da se vrlo brzo menjaju međunarodne okolnosti i stvara se nova svetska realnost, rekao je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov na Istočnom ekonomskom forumu (EEF).

“Rad na ovom dokumentu je u toku. Činjenica je da se okolnosti na međunarodnoj političkoj sceni menjaju vrlo brzo. Pred nama je nova svetska realnost, što bi trebalo uzeti u obzir tokom pravljenja koncepta”, rekao je Peskov za TAS S.

On je rekao da nema potrebe da se žuri za izradom tog dokumenta, ali je dodao da su mnoge zemlje iskazale otvoreno neprijateljstvo prema Rusiji.

“Zbog takvih stavova prema Rusiji, potrebno je umanjiti negativne posledice njihovih akcija. Postoji mnogo zemalja koje su otvoreno pokazale svoju ratobornu poziciju prema Rusiji. Te zemlje preuzimaju različite akcije koje su u suprotnosti sa našim interesima, a uzrokuju nam i štetu. Dakle, moramo da napravimo ravnotežu, smanjimo negativne uticaje”, poručio je Peskov.

On je ocenio da nije fer reći da se Rusija okrenula Istoku nakon zapadnih sankcija.

“Azijsko-pacifički region je uvek bio važan za Rusiju. Zapravo, to je naš najvažniji region, tako da je nekorektno reći da smo se sada okrenuli Istoku i počeli da menjamo prioritete. Naravno, kada je Zapad veštački uveo restriktivne mere Rusiji, trgovina i ekonomija su počele još više da se okreću ka Istoku”, dodao je Peskov.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: