Podeli vest

Predstavnica Srbije Ana Ðurić Konstrakta sa pesmom “In corpore sano” takmiči se 12. maja u drugom polufinalu u kojem je ukupno 18 zemalja

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

eurovision -evrovizija
Foto: shutterstock

Televizijsko muzičko takmičenje Pesma Evrovizije počinje večeras u Torinu prvim polufinalnom u kome će nastupiti predstavnici 17 zemalja, a prenosiće ga Radio-televizija Srbije od 21:00.

U torinskoj dvorani Palo olimpiko večeras nastupaju predstavnici Albanije, Letonije, Litvanije, Švajcarske, Slovenije, Ukrajine, Bugarske, Holandije, Moldavije, Portugala, Hrvatske, Danske, Austrije, Islanda, Grčke, Norveške i Jermenije.

Rusija je isključena iz takmičenja zbog rata u Ukrajini, a trebalo je da nastupi u prvom polufinalu.

Žiri i publika iz 17 zemalja učesnica, uz Francusku i Italiju, glasaće za deset polufinalista koji prolazi u finale “Evrovizije” predviđeno za 14. maj. U finale idu direktno Italija, Francuska, Nemačka, Velika Britanija i Španija.

Predstavnica Srbije Ana Ðurić Konstrakta sa pesmom “In corpore sano” takmiči se 12. maja u drugom polufinalu u kojem je ukupno 18 zemalja.

“Zvuk lepote” slogan je 66. Pesme Evrovizije koja se održava treći put u istoriji takmičenja u Italiji zahvaljujući proslogodišnjoj pobedi italijanskog rok benda Maneskin.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: