Podeli vest

Predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine je objavio da će dresovi sa zastavama država koje podržavaju Ukrajinu biti korišćeni samo u pripremnim utakmicama

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

fudbal
Foto: Pixabay

Fudbalska reprezentacija Ukrajine u narednom periodu će igrati prijateljske utakmice u dresovima na kojima su istaknute zastave država koje je podržavaju, a među njima se našla i zastava samoproglašene države Kosovo, koju Kijev zvanično ne priznaje, prenosi Sputnjik.

Predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine Andrej Pavelko je objavio da će ti dresovi biti korišćeni samo u pripremnim utakmicama.

Kako se navodi, na prednjoj strani dresa je, uz grb Ukrajine i logotip proizvođača opreme, nalepljen i natpis „U24“ koji najavljuje potencijalni ulaz Ukrajine u Evropsku uniju.

Ispod te nalepnice oslikane su državne granice Ukrajine i obeležene zastavama država koje podržavaju Ukrajinu, tu je smeštena zastava Srbije, ali i zastava samoproglašenog Kosova koje Ukrajina zvanično ne priznaje, navodi Sputnjik.

Na leđima dresa, kroz formu brojeva, navedena su imena gradova u kojima je bilo ratnih dejstava tokom ruske vojne operacije u Ukrajini.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: