Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas da premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju, dok je predsednik Aleksandar Vučić na čelu Srbije, neće poći za rukom da jednostranim akcijama protera Srbe sa severa KiM i pokuša da promeni etničku strukturu u četiri srpske opštine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ARHIVA

Petković je u saopštenju naveo da s tim ciljem Kurti “besramno” napada srpski narod na severu KiM, “koji naziva pogrdnim imenima” i naglasio da “jedini izvor problema na leži u njegovim nasilnim i jednostranim akcijama”.

“Aljbin Kurti sramota je za sam pojam demokratije, jer se njegova ‘demokratija’ ogleda u prebijanju nevine srpske dece, pucanju u leđa Dragiši Galjku, Miljanu Deleviću, Milanu Jovanoviću, braći Stefanu i Milošu Stojanoviću dok nose Badnjak”, ocenio je Ptković.

Dodao je da strah na severu Kosova i Metohije seju isključivo, kako je naveo, Kurtijeve terorističke falange, koje se “kriju iza uniformi tzv. Kosovske policije”.

Podsetio je da “za nevino prolivenu srpsku krv” niko u Prištini nije odgovarao, kao ni za “zversko iživljavanje” nad nevino uhapšenim Srbima, što su, ističe Petković, na kraju priznali i predstavnici Euleksa.

“Ne prođe dan da se Kurti ne šegači sa pravom i pravdom i izvrće sam pojam i suštinu demokratije i na to ga svakodnevno upozoravaju brojni međunarodni predstavnici.

Sramota je da Kurti Srbe naziva fašistima, kada je upravo sama njegova ideologija Prizrenske lige i Velike Albanije pravi fašizam koji podrazumeva etniči očišćeno Kosovo i Metohiju od Srba”, naveo je Petković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: