Podeli vest

Francuska će početi da snabdeva Ukrajinu raketama dugog dometa kako bi mogla da se brani, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

makron
Foto: Tanjug/Ludovic Marin, Pool via AP

On je po dolasku na samit NATO-a u Vilnjusu u Litvaniji odbio da iznese detalje o tome koliko i kojih projektila će biti dato Ukrajini.

„Odlučio sam da povećam isporuke oružja i opreme koja bi omogućila Ukrajincima da imaju kapacitet da udare duboko, uz zadržavanje naše doktrine da dozvolimo Ukrajini da brani svoju teritoriju“, rekao je Makron. U Viljnusu se danas i sutra održava samit NATO-a, a jedna od glavnih tema je situacija u Ukrajini

Rusija: Odluka Francuske pogrešna i prepuna posledica

Odluka Francuske da pošalje Ukrajini rakete dugog dometa je pogrešna i prepuna posledica po ukrajinsku stranu, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. On je dodao da ostaje da se vidi o kom dometu je reč, prenose RIA Novosti.

“Sa naše tačke gledišta, ovo je pogrešna odluka, prepuna posledica po ukrajinsku stranu, jer će nas to, naravno, primorati da preduzmemo kontramere“, rekao je Peskov, prenose RIA Novosti.

Peskov je rekao da odluka Pariza neće uticati na tok “specijalne vojne operacije”, kako Moskva naziva rat u Ukrajini.

“Još jednom ponavljamo principijelan pristup takvim odlukama: ove odluke ne mogu da utiču na tok događaja u okviru specijalne vojne operacije. One mogu samo da učine težom sudbinu kijevskog režima“, dodao je Peskov.

Predsednik Francuske Emanul Makron izjavio je prethodno u Vilnjusu da će Pariz dati Ukrajini rakete dugog dometa, ne precizirajući o kojim raketama je reč.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…