Podeli vest

Đoković je prvi put primećen sa misterioznim metalnim “novčićem” na telu tokom meča drugog kola Otvorenog prvenstva Francuske protiv Martona Fučovića krajem maja. Isti predmet na grudima imao je i na Vimbldonu, a o čemu je zaista reč?

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

U prvom momentu svi su pomislili da se radi o magnetima protiv bolova, međutim, novinari koji su istraživali ovu temu posumnjali su u to.

Statični magneti se do sada nisu pokazali kao efikasni protiv bolova, pa je malo verovatno da bi ih Đoković koristio, pisali su britanski mediji i otišli korak dalje u istraživanju.

Zumiranjem neobičnog predmeta došli su do zaključka da se radi o nanotehnologiji i proizvodu “TaoPatch”.

Tao Technologies, ​​italijanska kompanija koja prodaje „TaoPatch” koji je koristio Đoković, na Tviteru je tvrdila da se mali disk „aktivira sunčevom svetlošću i toplotom tela” i da njegovi „nanokristali emituju fotone ka telu pružajući nekoliko zdravstvenih prednosti”, piše prestižni magazin Forbes koji se, takođe, bavio ovom temom.

Na svojoj veb stranici, kompanija tvrdi da TaoPatch „hrani telo talasnim dužinama terapeutske svetlosti, bez nuspojava ili oslobađanja bilo kakvih hemikalija“.

Đokovićeve metode postizanja forme na stalnom su udaru kritika stranih medija, pa i Forbs pod sumnju stavlja ulugu „TaoPatch”-a i pita se da li je dozvoljeno koristiti ga na turnirima.

Dodatno, Forbse se osvrće i na bezglutensku dijetu na kojoj je Đoković.

“Đoković je takođe na bezglutenskoj dijeti više od decenije, zbog navodne netolerancije.”, piše Forbs i dodaje: “Način na koji je prvobitno Đoković došao do tog zaključka (o netoleranciji) navodno je bio zasnovan na nenaučnom testu od strane lekara, tokom kojeg je od njega zatraženo da drži komad hleba dok mu se testira snaga”.

Zbog TaoPatch Đoković je na mrežama dobio nadimak “Ajron Men” To je Marvelov superheroj koji je poznat po tome što na grudima nosi metalni magnet. Takav nadimak mu nije zasmetao.

Kritike novinara mu možda smetaju, ali ga ne sprečavaju da bude najbolji ikada, i neka tako ostane.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!

simone inzagi

SERIJA A: Inzagi trener godine

Italijanski fudbalski stručnjak i trener Intera Simone Inzagi proglašen je danas za najboljeg trenera Serije A za ovu sezonu, saopštilo…