Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je večeras da kada premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu, ”on najviše govori o sebi i svojim kompleksima omalenog političara prizemnih dometa, ali sa prevelikim ambicijama”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

”Kurti je ništa drugo do zec prerušen u lisca, koji uzalud sanja da bude vuk i Vučić, pa preko hrvatskih medija nalazi pogodno tlo za svoju bolesnu i opsesivnu mržnju prema Alekandru Vučiću, birajući baš dan kada Srbi tuguju zbog masakra 14 srpskih žetelaca u Starom Grackom”, rekao je Petković reagujući na Kurtijev intervju za hrvatski ”Večernji list”.

Koliko god Kurti i hrvatski mediji, kako kaže Petković, bili udruženi u hibridnom ratu protiv Srbije i Vučića, to je jasniji znak da je Srbija na pravom putu, a Srbi sa KiM još snažnije uz svog predsednika.

”Zbog toga napada porodicu Vučić, zbog toga šalje svoje falange da maltretiraju Danila Vučića, zbog toga nabavlja različita naoružanja, ne bi li se okuražio i ohrabrio, jer se plaši i Vučićeve senke”, navodi Petković u saopštenju. Međutim, više je nego opasno kada se jedan, kako je naveo Petković, balkanski piroman naoružava skrivajući se iza nekakvih nepostojećih “odbrambenih razloga”, jer mu niko ne preti, ali on preti da ugrozi mir i stabilnost na prostoru čitavog Zapadnog Balkana.

”Sramota je kada se takvi apsolutisti poput Kurtija koji sanjaju Veliku Albaniju i žele Drugu Prizrensku ligu, pozivaju na demokratiju, a svakim svojim postupkom pokazuju svoje anticivilizacijsko lice”, poručio je Petković.

Kurti je u danas objavljenom intervjuu za zagrebački ”Večernji list” izneo niz optužbi na račun države Srbije, predsednika Vučića i njegove porodice.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: