Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je danas da nam, kako je naveo, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti iz dana u dan pokazuje svoje autokratsko lice, a sada je pred svima javno priznao ne zna ništa o dijalogu i postignutim sporazumima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

”Umesto da sakrije svoju sramotu, on se još javno time hvali da nije dorastao dijalogu i pregovorima sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ako Kurti za 10 godina nije naučio da Statut Zajednice srpskih opštine piše Upravljački tim, a to je trebalo da nauči još iz perioda kada ja slao Briselski sporazum na tzv. ustavni sud, on neće ništa naučiti ni za još 10 godina”, poručio je Petković u saopštenju.

On je savetovao Kurtiju da bi ipak trebalo da se ”zadrži na pisanju objava na društvenim mrežama”.

”To su njegovi dometi, a ozbiljan posao je na ekspertima iz Upravljačkog tima, koji treba da rezultate svog rada u skladu sa sporazumima predstave dijalogu na visokom nivou”, dodao je Petković.

Kurti je ranije danas, pored ostalog, izjavio da je bio spreman da sam napiše nascrt statuta ZSO, ali da, prema njegovim rečima, tako nešto nisu prihvatile druge strane na sastanku u Ohridu u martu, preneo je Reporteri.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: