Podeli vest

Pitanje Zajednice srpskih opština je jedini pouzdan lakmus papir kojim se meri nečija konstruktivnost i opredeljenosti za dijalog, kazao je Petković.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petkovic kim
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Direktor Kancelarija za KiM Petar Petković kaže da ne može Aljbin Kurti da optužuje Beograd za blokadu dijaloga, a da istovremeno negira obavezu Prištine da sprovodi Briselski sporazum, a posebno obavezu formiranja Zajednice srpskih opština.

“Beograd će na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem uvek biti spreman da se odazove svakom pozivu na dijalog, ali produktivan dijalog se može imati samo sa kredibilnim i konstruktivnim sagovornikom, što Kurti nije i nikada nije ni bio”, poručio je Petković komentarišući Kurtijeve optužbe na račun Beograda.

Pitanje Zajednice srpskih opština je jedini pouzdan lakmus papir kojim se meri nečija konstruktivnost i opredeljenosti za dijalog, kazao je Petković, primetivši da umesto toga “Kurti opsesivno progoni zvaničnike Srpske liste i gotovo svakodnevno preti Srbima na severu Kosova i Metohije”.

“Razumljiva je njegova nervoza zbog poruka političkih predstavnika srpskog naroda u pokrajini da se ne plaše ni njega ni njegovih pretnji”, kaže Petković i zaključuje: “Zna Kurti dobro da Srbi imaju svoje zaštitnike koji nikada neće dozvoliti da sprovede svoje ratnohuškačke planove na štetu srpskog naroda na KiM i zato i napada Milana Radoičića”.

Petković za Kurtija ima i ličnu poruku, a to je da se njegovi snovi o etnički čistom samoproglašenom Kosovu nikada neće ostvariti i da Srbija neće odustati od zaštite ličnih i kolektivnih prava srpskog naroda u pokrajini i dozvoliti da se nad Srbima severno ili južno od Ibra sprovodi nasilje.

“Dakle, gospodine Kurti, umesto što u propagandne svrhe sričete rečenice na srpskom, omogućite srpskom narodu da živi slobodno i bezbedno na svojim vekovnim ognjištima, dozvolite povratak prognanih Srba i ispunite obaveze iz Briselskog sporazuma! A onda ćemo moći da merimo ko je konstruktivniji u dijalogu”, poručio je Petković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: