Najnovija izjava glavnog pregovarača Prištine Besnika Bisljimija predstavlja najbezočniju laž koju je Bisljimi izgovorio, saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ARHIVA

Bisljimi, kako kaže Petković, nastavlja da briljira u svojim lažima a izjava da je na sastancima u Briselu predsednik Aleksandar Vučić rekao da razume da mora da prizna nezavisnost tzv. Kosova, ali da je potrebno da za to pripremi teren, ne samo da je najbezočnija laž koju je Bisljimi izgovorio, nego je i vrhunac njegovog licemerja, kojim se sve vreme služi u procesu dijaloga.

“Izgleda da u svim svojim izjavama, uključujući i ovu poslednju, Bisljimi polazi od sebe, što je odavno u psihologiji definisano kao autoprojekcija. Zapravo Bisljimi je taj koji u Briselu obećava sve i svašta, ali to je pitanje koje više treba da interesuje javnosti u Prištini”, navodi Petković.

Prema rečima direktora Kancelarije za KiM, besmislenost Bisljimijevih izjava najslikovitije smo videli kada se pohvalio na Tviteru da je zamenik generalnog sekretara Saveta Evrope pozdravio ulazak Prištine u ovu instituciju, za koju ga je lično gospodin Bjorn Berg demantovao, što dovoljno govori o kredibilitetu onoga što Bisljimi kaže.

“Nema sumnje da Bisljimi često izjavljuje ono što bi zapravo želeo da čuje, ali jedina istina koju predsednik Vučić jasno i nedvosmileno ponavlja jeste da nikada neće priznati nezavisnost tzv. Kosova i uvek snažno brani poziciju Beograda i srpskog naroda zbog čega se delegacija Prištine pokunjenog nosa uvek vraća s pregovora”, rekao je Petković.

Glavnom pregovaraču prištinske strane je, kako kaže Petković, bolje da radi na formiranju Zajednice srpskih opština na šta se obavezao u Briselu pred srpskom delegacijom , ali i pred gospodinom Lajčakom, nego što se ovakvim gafovima bestidno bruka pred domaćom i međunarodnom zajednicom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: