Podeli vest

I na današnji veliki praznik Petrovdan Kurti nastavlja da se iživljava i gazi sve sporazume, pogotovo sporazum o zvaničnim posetama, kazao je Petković.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti privremenih institucija samouprave u Prištini danas su zabranile da poseti pokrajinu Kosovo i Metohiju.

Petković je trebalo da obiđe Gornje Kusce, da razgovara sa srpskim narodom i otvori velelepni trg u tom mestu i obiđe nekoliko socijalno ugroženih porodica u opštini Leposavić.

“I na današnji veliki praznik Petrovdan Kurti nastavlja da se iživljava i gazi sve sporazume, pogotovo sporazum o zvaničnim posetama. Ja se nalazim na prelazu Končulj gde mi je sedmi put zaredom zabranjen ulazak na prostor Kosova i Metohije. Ja sam svoju posetu uredno i na vreme najavio, međutim Priština mi zabranjuje ulazak na prostor Kosova i Metohije”, kazao je Petković.

Naveo je da je trebalo danas da poseti Gornje Kusce, gde ga je,dodaje, čekao naš narod da zajedno proslave Petrovdan i da otvore velelepni trg koji je izgradila Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Nakon toga bio planiran odlazak u Zvečan i Leposavić, gde je Petković takođe trebalo da se sretne s meštanima i da sa njima razgovaram o svim problemima.

“Da vidimo na koji način možemo da rešavamo sve njihove probleme, da posetim nekoliko socijalno ugrourtija odmah obavestio gospodina Lajčakasporazuma , predstavnikeženih porodica. Ako se ovako Kurti odnosi prema glavnom pregovaraču odnosi prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, koji svaki dan ispašta zbog terora Aljbina Kurtija”, kazao je Petković.

On je, kako je naveo, o kršenju sporazuma i ponašanju Kurtija obavestio Lajčaka, predstavnike Evropske unije i SAD.

“Oni su mi odgovorili da je ovo jasno kršenje sporazuma, ali i da se radi o nekakvim tehničkim greškama, zbog čega ja danas nisam mogao da uđem na prostor Kosova i Metohije”, poručio je direktor Kancelarije.

On je istakao da je čudno da se o tehničkim greškama uvek radi kada su u pitanju Srbi i predstavnici Beograda.

“Ja sam danas poslao novu najavu i sutra u isto vreme ću po novo biti na prelazu Končulj kako bih se uverio da li je reč o tehničkoj grešci ili je reč o samovolji Aljbina Kurtija koji želi na sve načine da pogazi sporazume”, zaključio je Petković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: