Podeli vest

Petar Petković izjavio je da je obavestio sve međunarodne predstavnike, kao i Miroslava Lajčaka o “nelegalnim radovima” na srpskoj zemlji u opštini Leposavić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petkovic kim
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je obavestio sve međunarodne predstavnike, kao i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka o tome da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti započeo “nelegalne radove” na srpskoj zemlji u opštini Leposavić.

Radovi su, navodi se u saopštenju Kancelarije započeli u selima Dren i Lešak, koju je Kurti “bespravno uzurpirao 16. januara nekakvom jednostranom odlukom o eksproprijaciji”.

Dodaje se da su u zaseoku Zaselje, jutros Kurtijevi predstavnici započeli radove na proširenju puta koji od magistralnog puta vodi do vrha brda koje je nelegalnom ekproprijacijom obuhvaćeno.

“Izneo sam jasan zahtev da međunarodni predstavnici zaustave nove jednostrane poteze Kurtija na severu i protivpravne radove u opštini Leposavić kojima se oduzima zemlja srpskih domaćina i planira rušenje čak i srpskog groblja, zarad izgradnje nove nelegalne policijske baze”, naveo je Petković.

Prema njegovim rečima odluku o nelegalnoj eksproprijaciji Priština je donela sa jasnom namerom Kurtija da izazove nove tenzije i krizu na terenu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: