Podeli vest

Solarna farma će biti izgradjen u opštini Santjago de Kasem u portugalskoj oblasti Setubal, prenosi briselski portal Euraktiv.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

solarni paneli
Foto: Pixabay

Kompanije Iberdrola i Prosolia Enerdži, koje se bave proizvodnjom solarnih panela, dobile su saglasnost portugalske agencije za životnu sredinu (APA) za izgradnju “najvećeg fotovoltaičnog sistema u Evropi i petog najvećeg u svetu”, navodi se u saopštenju firme Iberdrola.

Solarna farma će biti izgradjen u opštini Santjago de Kasem u portugalskoj oblasti Setubal, prenosi briselski portal Euraktiv.

U saopštenju se navodi da će farma imati kapacitet 1.200 megavata i zaposliti 2.500 ljudi, pre svega lokalnih radnika, a očekuje se da će početi sa radom 2025. godine.

Farma je dobila ime “Fernando Pesoa,” po čuvenom portugalskom pesniku i piscu. Očekuje se da će farma prozvoditi čistu, jeftinu energiju iz lokalnih izvora koja će zadovoljiti godišnje energetske potrebe oko 430.000 domaćinstava” Deo ovog projekta je i Program socioekonomskih akcija, koji podrazumeva podršku za sektor turizma i snabdevanje lokalnih zajednica solarnom energijom, dodaje se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SAUTEMTON U PREMIJER LIGI !

Fudbaleri Sautemptona posle samo jedne sezone vratili su se u Premijer ligu Engleske, pošto su danas u finalu baraža “Čempionšipa”…