Podeli vest

Petković je posetu predsednice vlade Kosovskoj Mitrovici, manastiru Banjska i Leposaviću ocenio kao veličanstvenu i punu emocija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ARHIVA

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je predsednica Vlade Ana Brnabić posetom južnoj pokrajini poslala tri poruke – da će Beograd sačuvati mir i bezbednost i snažno stajati uz svoj narod, kao i da je neophodno da se ZSO odmah formira ako želimo dalje da govorimo o normalizaciji.

Petković je naglasio da je to poseta koja je pokazala kolilko naš narod voli Srbiju i da bez naše drzave nema opstanka.

“Predsednica vlade poslala je tri poruke našem narodu ali i Albancima koji tamo žive – da ćemo učiniti sve da sačuvamo mir i stabilnost, jer je to jedini način da sačuvamo budućnost i idemo dalje”, rekao je Petković za Tanjug.

Dodao je da je druga važna poruka ta da će Vlada Srbije, predsednik i država i dalje snažno biti uz svoj narod što podrazumeva da je za nas bezbednost crvena linija i da nećemo dozvoliti nikakve pogrome i oluje.

Kako kaže, Brnabić je to poručila u više obraćanja na KiM, a sa druge strane je i naglasila da će vlada nastaviti snažno da podržava sve projekte u cilju osnaživanja Srba na KiM.

“Treća poruka je da ZSO odmah mora da bude formirana ako želimo da govorimo o daljoj normalizaciji”, rekao je Petković i podsetio da Priština već 10 godina nije ispunila obavezu i formirala ZSO koja nije samo “kičma Briselskog sporazuma već i dijaloga”.

Naglasio je da je najbolji odgovor svima koji su kritikovali tu posetu da će Srbija nastaviti snažno da bude uz svoj narod, da će sačuvati mir i stablinost i da će ga jačati u ekonomskom smislu.

Petković je posetu predsednice vlade Kosovskoj Mitrovici, manastiru Banjska i Leposaviću ocenio kao veličanstvenu i punu emocija.

Podsetio je da je Brnabić dočekalo više hiljada ljudi, dece, sa zastavama, u narodnim nošnjama…

Petković je zahvalio episkopu raško-prizrenskom Teodosiju koji je predsednicu vlade dočekao u manastiru Banjska i koji je zahvalio na svemu što država preko Kancelarije za KiM čini za našu crkvu na KiM.

Podsetio je i na utiske predsednice vlade koja je više puta rekla da joj je jučerasnji dan jedan od najlepših u karijeri.

“Poseta je bila puna topline i emocija, veliki broj ljudi se pozdravljao sa njom, na svakom koraku sa njima je razgovarala o svim problemima i nedaćama sa kojima se suočavaju poslednjih par meseci, ili godinu dana od kada je Aljbin Kurti došao na vlast u Prištini”, naveo je Petković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: