Podeli vest

Stefanović je istakao da je izuzetno ponosan što su se opredelili da na ovaj način služe svojoj zemlji i što pokazuju tako veličanstvenu ljubav prema Srbiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

stefanović
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović zahvalio je danas mladim ljudima u Srbiji što su se u rekordnom broju prijavili za dobrovoljno služenje vojnog roka u septembru.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane mladi su se prijavili za dobrovoljno služenje vojnog roka u najvećem broju u poslednjih šest godina.

Stefanović je istakao da je izuzetno ponosan što su se opredelili da na ovaj način služe svojoj zemlji i što pokazuju tako veličanstvenu ljubav prema Srbiji.

“Oni će imati priliku da tokom šest meseci, koliko traje služenje vojnog roka, dobiju nova znanja, upoznaju nove ljude i steknu nove veštine, da vide zašto je važno da neko služi svojoj zemlji”, rekao je ministar Stefanović, a prenose u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Srbija je značajno napredovala na respektabilnim svetskim listama koje procenjuju snage vojske.

“To pokazuje da svi prepoznaju naša ulaganja ne samo u opremu i tehniku, koja su najveća u poslednjim decenijama, već i u ljude, ono najznačajnije što čini našu vojsku”, rekao je Stefanović.

Kako je naveo, to jeste priznanje za našu zemlju, ali smo posebno ponosni na mlade ljude koji dolaze da služe svojoj zemlji.

“Gotovo 80 odsto mladih, koji dođu da dobrovoljno služe vojni rok, opredeli se da nakon toga nastavi da služi svojoj zemlji kao profesionalni vojnik. Mnogi kasnije postanu i podoficiri naše vojske i čine, zaista, kičmu našeg sistema odbrane”, istakao je Stefanović.

Dodao je da se država potrudila da im tokom služenja vojnog roka ništa ne nedostaje.

“Uz smeštaj, hranu, putne troškove, zdravstveno osiguranje – imaju i mesečnu naknadu od 38.000 dinara, jer želimo da vide da njihova država brine o njima. Naravno, prve vojničke plate, kao profesionalci, primaće i značajno više, a zahvaljujući predsedniku Vučiću i njegovom zalaganju od naredne godine imaćemo i za 25 odsto veće plate u čitavom sistemu odbrane”, rekao je ministar odbrane.

On je istakao da će služenje vojnog roka biti odlična prilika za ove mlade ljude da vide da li su spremni da dostignu izazove koje su savladale mnoge generacije pre njih, ali i da pomognu da naša zemlja ostane čvrsta, snažna i nezavisna i da može da nastavi da svoje odluke donosi isključivo u interesu sopstvenog naroda, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: