Podeli vest

Petković kaze i da je jedina i prava istina da se Kurti sa svojim specijalnim jedinicama kojima komanduje spremao da izvrši nezapamćeno nasilje nad Srbima

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković pozvao je Aljbina Kurtija da kaže koliko Srbi na Kosovu i Metohiji čekaju na formiranje Zajednice srpskih opština i šta još treba da se desi da bi se počelo sa aktivnostima za poštovanje prvih šest tačaka Briselskog sporazuma.

Petković, naime, poručuje da je to jedini put za uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije.

“Umesto da pokrene procedure za ispunjavanje obaveza preuzetih u Briselu čiji je Evropska unija garant, Kurti nastavlja sa kampanjom dezinformacija i napada na zvanični Beograd i Srbe na severu Kosova i Metohije koje optužuje za svoje nečasne i opasne namere”, kaže Petković i dodaje da su jedine dezinformacije daje Kurti koji je “kršenje sporazuma i jednostrane poteze, gomilanje pripadnika ROSU, lažne vesti i zveckanje oružjem želeo da predstavi kao uspostavljanje mira i nekakvog reciprociteta u pokrajini”.

Petković kaze i da je jedina i prava istina da se Kurti sa svojim specijalnim jedinicama kojima komanduje spremao da izvrši nezapamćeno nasilje nad Srbima na KiM i da je katastrofa izbegnuta samo zahvaljujući mirnoj, staloženoj, diplomatski izvaganoj, ali pre svega, odlučnoj politici predsednika Aleksandra Vučića.

Onog trenutka kada je Kurti povukao svoje jednostrane mere, povukli su se i Srbi sa severa KiM, kaže Petković.

“Dakle, 5 minuta je bilo dovoljno da Kurti povuče svoje jednostrane odluke i da se sačuva mir. To je jedina istina. Neka se ne zavarava Kurti da je svoje mere samo odložio, jer dobro zna da Srbi nikada neće pristati na kršenje sporazuma i oduzimanje njihovih legitimnih ljudskih prava”, poručio je direktor Kancelarije za KiM i dodao da je jedino mesto gde se dogovori postižu i tenzije smiruju pregovorački sto, “a nikako nekakve baze “Belvedere” i drugi bunkeri u kojima Kurti priprema svoje nasilne akcije”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: