Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu – SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na KiM, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ARHIVA

Petković je detaljno informisao sagovornike o sastanku koji je 25. marta na nivou glavnih pregovarača održan u Briselu, a na kome Priština nije pokazala ni minimum spremnosti da se pronađe kompromisno rešenje povodom jednostrane i nasilne odluke o ukidanju dinara i dinarskog platnog prometa na KiM, za razliku od Beograda koji je došao sa konkretnim i održivim predlozima, navodi se u saopštenju Kancelarije.


Tom prilikom Petković je istakao da Priština i Kurti čine sve da se Srbi proteraju sa KiM i sagovornike posebno informisao o brojnim preprekama i nemogućim uslovima, što se naročito vidi na primeru novih procedura, kada je reč o predstojećem referendumu za opoziv lažnih gradonačelnika u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: