Podeli vest

Najnovije jadikovke Vljose Osmani potvrđuju da ekstremistička vrhuška u Prištini nije sposobna da shvati da je vreme, kada je Kurtiju i njegovim saradnicima bilo sve dozvoljeno, nepovratno prošlo i da EU ne gleda blagonaklono na njihove pokušaje destabilizacije regiona, saopštio je danas direktor Kancelarije za KiM dr Petar Petković.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

petković
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ARHIVA

“Negodovanje Vljose Osmani zbog rezolutnih zahteva koji su stavljeni pred Prištinu je delimično razumljivo, jer sponzori samoproglašenog ‘Kosova’ su u prošlosti bili spremni da tolerišu svaku neodgovornost ekstremističke političke vrhuške u Prištini, ali svet se menja, a time i ulozi i pravila politike na zapadnom Balkanu”, naveo je Petković.

Kako kaže, umesto da u Prištini to shvate i smesta učine sve kako bi situacija na severu KiM deeskalirala i bila vraćena u pređašnje stanje, a zatim i da omoguće formiranje Zajednice srpskih opština, oni čine suprotno, i sada, ne samo da prete Srbima i Srbiji, već prete i svima drugima u regionu koji se opiru Kurtijevom velikoalbanskom projektu.

Takozvano Kosovo je, ističe Petković, u prošlosti bilo nemirno čedo Zapada kojem je bilo dopušteno svako mahnitanje, ali ta era je završena. Dobro je, kako je naglasio, što su u EU shvatili da je popustljivost prema Prištini otišla predaleko i da može imati nesagledive i tragične posledice.

“Srbija, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, nastaviće da na iskren i dosledan način radi na stabilizaciji prilika u regionu i da učvršćuje mir tamo gde Kurti priželjkuje sukobe, i da otvora prostor za saradnju i napredak tamo gde Kurti priželjkuje rat i nazadovanje”, naveo je Petković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: