Podeli vest

Advokat Goran Petronijević, branilac Milana Radoičića koji je osumnjičen za više krivičnih dela i saslušan u Višem javnom tužilaštvu danas, izjavio je da nema dokaza da je njegov branjenik izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STR

Petronijević je novinarima ispred Palate pravde rekao da je Radoičić na saslušanju u tužilaštvu detaljno objasnio šta je radio i potvrdio činjenično stanje, ali je negirao da to ima ikakve veze sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret, dodajući da je Radoičić objasnio svoje motive koje će javnost čuti kada bude došlo vreme da se njegova izjava obelodani.

“Smatram da nema nikakvog osnova za vođenje ovog postupka. Postupanje tužilaštva i policije, bez obzira na svu procesnu korektnost koju su učinili u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku, materijalno pravno gledano mi nemamo nijedan jedini dokaz do sad sem novinskih članaka i snimaka za sve ono što se njemu stavlja na teret”, rekao je Petronijević.

Dodao je i da misli da je ovo stvar nekakvog pritiska ili nekih stvari koje su van krivično-pravne prirode.

Petronijević: Policajac stradao od eksplozije

Odgovarajući na pitanje za koja krivična dela se Radoičić sumnjiči, Petronijević je precizirao da mu se na teret stavljaju krivična dela za oružje i vezano za eksploziju, na šta je dodao da su prištinski organi potvrdili da je policajac stradao slučajno od eksplozije, odnosno da ga niko nije ubio i upucao, što je, kako je dodao, i Radoičić pričao od početka.

“Sve barikade koje su postavljane dole su imale takvu vrstu obezbeđenja od teške mehanizacije kojom su kamioni rastureni i da bi se blokada rasturila. Oni su stavljali neku eksplozivnu napravu koja bi zaustavila tu mašinu bilo da je u pitanju bager ili oklopni transporter sa kašikom, što je bilo uobičajno. Zašto se dogodilo da su oni poslali čoveka ovog puta valjda da pokuša da demontira ili šta god, oni su se peli po tom kamionu izlazili i ulazili i u jednom trenutku je došlo do eksplozije”, pojasnio je Petronijević.

Na pitanje da prokomentariše navode tužilaštva da je Radoičić dopremao oružje iz BiH, Petronijević je odgovorio da je to sastavni deo Radoičićeve izjave date u tužilaštvu.

Petronijević je precizirao da je pretres Radoičićevog stana izvršen jutros, kojem je Radoičić prisustvovao, te da su pripadnici MUP-a privremeno oduzeli od njega oružje za koje, kako tvrdi, osumnjičeni ima dozvolu, o čemu je sačinjena potvrda.

Petronijević: Radoičić je u zgradi suda u Beogradu

Radoičić se trenutno nalazi u zgradi suda gde čeka odluku sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beorgadu o pritvoru.

On je ranije saslušan u tužilaštvu gde je negirao izvršenje krivičnih dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i Teška dela protiv opšte sigurnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Radoičić se tereti da je od januara do 24. septembra 2023. godine oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, iz Federacije BIH, koje mu je, kako se navodi, isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji AP Kosova i Metohije, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mestu Banjska na teritoriji AP KiM.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…