Podeli vest

Pop pevačica Teja (Teya) Dora sa pesmom “Ramonda” predstavljaće Srbiju na “Pesmi Evrovizije” u Malmeu, pošto je u petak uveče pobedila u finalu takmičenja “Pesma za Evroviziju”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Teja Dora je dobila najveći broj bodova na osnovu glasova petočlanog stručnog žirija, ukupno 44 boda, kao i deset na osnovu sms glasova gledalaca, dok je od nje više dobila Breskvica sa maksimalnih 12 bodova za “Gnezdo orlovo”.

“Malo sam zbunjena”, rekla je Teja Dora, čije je pravo ime Teodora Pavlovska, nakon što je proglašena pobednicom “Pesme za Evroviziju”, u prenosu uživo preko Radio-televizije Srbije, dodavši: “Neću vas razočarati, bićemo najbolji”.

Nakon što je još jednom izvela pobedničku “Ramondu”, Teja Dora je novinarima u studiju RTS-a u Košutnjaku rekla da se oseća fenomenalno, kao i da je zahvalna svima na glasovima.

Mlada pevačica je priznala da je bila “u glavi već pobedila”, kad je joj je tokom glasanja stručnog žirija, njegova predsednica, evrovizijska pobednica Marija Šerifović dodelila 12 bodova.

“Neočekivano je sve bilo za mene. U jednom trenutku sam, pre nego što je krenulo glasanje, osetila da sam već otišla kući”, navela je Teja Dora.

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

U nastupu u prvom polufinalu “Pesme Evrovizije” 7. maja u švedskom Malmeu, Teja Dora će sa “Ramondom” poručiti “koliko je jak naš narod”:

“To je najveća poruka, da mi možemo sve. Nadam se da će to Evropa prepoznati. Ne mora da prepozna, bitno je da zna. Volela bih da pesma zaživi zbog poruke, da ceo svet sluša pesmu”, rekla je muzičarka.

Prema njenim rečima, pobedi je doprinela iskrenost, jer je sa koautorima, kompozitorom Lukom Jovanovićem i stihopiscem Andrijanom Kadovićem, napravila u “Ramondi” pravu priču i ljudi su u njoj prepoznali emociju, kao i u njenom nastupu.

Teja Dora je najavila da će i u Malmeu pevati na srpskom jeziku, a što se tiče scenskog nastupa, rekla je da će apsolutno biti drugačiji i da želi “da bude ludilo mozga”.

U finalu “Pesme za Evroviziju” bilo je 16 izvođača, a čast da otvori takmičenje pripalo je pevaču Željku Joksimoviću koji je izveo “Lane moje”, sa kojom je pre 20 godina zauzeo drugo mesto na “Pesmi Evrovizije” u Istambulu, kao i još par pesama.

Stručni žiri su činili, pored Šerifović, muzičari Zoran Živanović iz grupe Zana, Aleksandar Sedlar, Dejan Petrović i ivana Rašić, poznatija kao Sajsi Em Si.

Na osnovu sms glasova gledalaca od ostalih učesnika, pored Breskvice i Teje Dore, najviše su dobili bodova osam Konstrakta za “Novo, bolje” i sedam Zorja za “Lik u ogledalu”. U ukupnim glasovima žirija na drugom mestu su bile Zorja sa 42 boda i Konstrakta sa 34.

Finale su vodili, kao i prethodna dva polufinala “Pesme za Evroviziju”, Slaven Došlo i Dragana Kosjerina, a u “zelenoj sobi” su među takmičarima bili Kristina Radenković i Stefan Popović.

RTS svoj deo prihoda od sms poruka tokom sva tri dana festivala donirati Udruženju “Zvončica” za pomoć deci oboleloj od malignih i retkih bolesti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: