Poverljivi razgovor o Ukrajini visokih vojnih zvaničnika Nemačke koji je presrela ruska kontraobaveštajna služba jasno svedoči o tome da nije doneta politička odluka o slanju nemačkih krstarećih raketa tipa Taurus Ukrajini, izjavio je danas nemački ministar odbrane Boris Pistorijus po dolasku u Švedsku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AP Photo Matthias Schrader (STF)/Tanjug

“Uvek su pominjali tokom celog tog telefonskog razgovora da nema političke odluke – ni kancelara (Olafa Šolca), niti mene kao ministra odbrane, da se u Ukrajini rasporede rakete Taurus”, rekao je Pistorijus, prenosi Rojters.

Pistorijus je rekao da je obavestio svoje partnere u Vašingtonu i Londonu da je, kako je naveo, procureli razgovor bio individualna greška.

”Oni nisu ljuti ili uznemireni zbog Nemačke, zato što znaju da imamo pravila i da se ovakve stvari mogu desiti”, dodao je nemački ministar.

Raša tudej je prošle nedelje objavila snimak i transkript razgovora visokih oficira Bundesvera koji su, kako se navodi, razmatrali napad na Krimski most nemačkim raketama Taurus.

Oficiri Bundesvera su, prema transkriptu, takođe predložili načine na koje bi rakete Taurus mogle da se koriste u Ukrajini.

Prema transkiptu razgovora, koji je objavio RT, razgovor je vođen 19. februara, a o planovima su diskutovali načelnik Odeljenja operacija i obuke ratnog vazduhoplovstva Frank Grefe, inspektor ratnog vazduhoplovstva Ingo Gerharc i saradnici centra vazdušnih operacija Fenske i Fronštate.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ