Evropska konfederacija odeće i tekstila, Euratex pokrenula je novi projekat, AEQUALIS4TCLF, za podršku usavršavanju i prekvalifikacijama u industriji tekstila, odeće, kože i obuće (TCLF) a Privredna komora Srbije (PKS) biće jedan od 19 partnera na ovom projektu u saradnji sa Tehničkim fakultetom u Čačku Univerziteta u Kragujevcu, objavila je danas (PKS).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO: PIXA BAY

Projekat je vredan 3,8 miliona evra i trajaće četiri godine.

Sekretar Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS Milica Ljubojević je istakla da projekat ima dva glavna cilja, od kojih je prvi da ujedini Evropu u veštinama i prekvalifikacijama TCLF radne snage, što će omogućiti industriji da se pripremi za budućnost i postizanje održive i cirkularne ekonomije.

“Kao drugo, u fokusu je nedostatak veština u industriji, identifikovanje potreba za specifičnim veštinama, kao i razvoj novih nastavnih programa za održivu industriju”, rekla je ona.

Ovaj projekat okuplja 19 partnera, uglavnom iz istočne i severne Evrope, koji će raditi zajedno u naredne četiri godine kako bi dali podsticaj usavršavanju i prekvalifikaciji radnika u TCLF industriji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ

podnaslov

Autor : Bilten.rs , Izvor :


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: