Podeli vest

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovedeni su danas u Specijalni sud u Beogradu, gde im se nastavlja suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

belivuk
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ARHIVA

Većina optuženih dovedena je iz Okružnog zatvora u sudsku zgradu uz jake mere obezbedjenja i privremenu blokadu Ustaničke ulice. Kolona policijskih vozila i vozila Žandarmerije sprovela je optužene do pritvorske jedinice, gde čekaju početak sudjenja koje je zakazano za 14:30 sati.

U sud su dovedeni i okrivljeni-saradnici Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin.

Danas se očekuje izvođenje dokaza sa kriptovane aplikacije “Sky” vezano za ubistvo Lazara Vukićevića, što je započeto na prethodnom suđenju.

Prema optužnici, preko ove aplikacije su pripadnici grupe planirali ubistva i slali fotografije ubijenih muškaraca.

Na suđenju Belivuku prikazana prepiska sa “Skaja” u vezi sa otmicom Radojevića

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je u nastavku sudjenja pripadnicima organizovanoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava , trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, prikazana dokumentacija preuzeta sa kriptovane aplikacije “Skaj” u vezi sa ubistvom Zdravka Radojevića.

Fotografije iz telefonske prepiske nekon toga je pojasnio okrivljeni-saradnik Srđan Lalić, koji je ispričao da je Radojević u tim prepiskama jednom “škaljarcu” pisao kako će ubiti osobu koja je prežvrljala mural njegovog pokojnog brata.

Lalić je naveo i da je Radojević pretio optuženom Milošu Budimiru da će, ako ne nađe njega, “udariti” na njegovu ženu i decu, zbog čega su pripadnici ove grupe i planirali njegovo ubistvo.

Okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin je naveo da su ga pripadnici grupe pitali prvo da postavi eksploziv pod Radojevićev automobil, od čega se kasnije odustalo.

Lalić je prepoznao na fotografijama automobil sive boje marke “pasat” koji je, kako tvrdi, pripadao optuženom Nemanji Lakićeviću, a kojim se Radojević dovezao tog dana na parking kod “Laste” odakle je i otet.

On je rekao da taj automobil ima specifičnu skrivenu pregradu iza radija.

Sudija je odredila pauzu od 30 minuta nakon koje će biti nastavljeno prikazivanje dokumentacije u vezi sa otmicom i ubistvom Radojevića.

ODBIJENI PREDLOZI ZA UKIDANJE PRITVORA PRIPADNICIMA BELIVUKOVE GRUPE

Veće Specijalnog suda u Beogradu odbilo je predloge odbrane da se osmorici optuženih pripadnika organizovane kriminlane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ukine pritvor.

Prethodno su advokati Nemanje Lakićevića, Milovana Tadića, Aleksandra Vučeljića, Alekse Šejića, Vladimira Greka, Senada Rešovića, Dragana Mitrovića i Alekse Stošića predložili sudu da injihovim branjenicima ukine pritvor ili određivanje blaže mere zabrane napuštanja stana.

Suđenje ovoj grupi se nastavlja 25. marta.

Pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…