Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković predsedavao je 18. Komisiji za odobravanje novčane pomoći za izgradnju, učešća u kupovini ili kupovinu stambene porodične zgrade ili kuće, odnosno stana, na kojoj je odobrena 614. subvencija za kupovinu prve nekretnine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ARHIVA

Selaković je rekao da je 614 mama u Srbiji zaključno sa današnjim danom dobilo odobrenje novčane pomoći za kupovinu svoje prve stambene nekretnine.

Ovo je rezultat ozbiljne politike predsednika Republike Aleksandra Vučića, koji je svojevremeno predložio izmenu i dopunu Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, Vlade Republike Srbije i naše demografske politike, poručio je ministar.

Kako je naveo, zahvaljujući upravo ovoj meri do sada je za nepune dve godine, 614 porodica dobilo ovu vrstu pomoći, jedinstvenu u Evropi, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Selaković je rekao da se nastavlja sa radom i izrazio uverenje da će se veoma brzo, ukoliko u toku ove godine, doći do brojke od preko 1.000.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: