Podeli vest

Vukovarsko-sremska policija potvrdila je danas da je mladi policajac, koji se odazvao na poziv Vojske Srbije za regrutaciju i upis u vojnu evidenciju, vraćen na posao krajem prošle godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zagreb
Foto: Pixabay

Policija je ne otkrivajući identitet potvrdila da je disciplinski postupak protiv policijskog službenika okončan 28. decembra prošle godine pravosnažnim i izvršnim rešenjem Disciplinskog suda u Osijeku.

Rešenjem je, navodi se, proglašen krivim za počinjenje teže povrede službene dužnosti iz Zakona o policiji zbog čega mu je izrečena novčana kazna koja se primenjuje tri meseca.

U odgovoru PU Vukovarsko-sremske hrvatskim medijima navodi se da je sa 28. decembrom pomenuti policijski službenik vraćen u službu.

Reč je o 21-godišnjem policajcu, raspoređenom u jednom od policijskih stanica na području te policijske uprave koji je krajem 2022. dobio poziv Vojske Srbije za upis u vojnu evidenciju i regrutaciju. On je se na taj posao odazvao ali to nije prijavio svojim rukovodiocima.

Slučaj je u ubrzo završio u medijima pa je mladi policajac suspendovan, kako su tada naveli iz policije, jer je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu “pa je tako dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe“.

Slučaj je prijavljen Disciplinskom sudu u Osijeku koji je krajem decembra prošle godine doneo odluku o vraćanju mladića u policijsku službu MUP-a Hrvatske, prenela je Hina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ