Podeli vest

Platforma X (Tviter) prikupljaće biometrijske podatke svojih korisnika.Prikupljanje biometrijskih podataka, koji se odnose na fizičke atribute osobe kao što su skeniranje lica ili otisak prsta, namenjeno je korisnicima usluge X Premium, navodi BBC.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

platforma x
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, File

Pozivajući se na ažuriranu politiku privatnosti X, ova platforma će moći da prikuplja i informacije o obrazovanju korisnika i poslovima koje radila u prošlosti.

U saopštenju X se navodi: “Možemo da prikupljamo i koristimo vaše lične podatke (kao što su vaša istorija zaposlenja, istorija obrazovanja, preferencije pri zapošljavanju, veštine i sposobnosti, aktivnost traženja posla i angažovanje i tako dalje) da bismo vam preporučili potencijalne poslove, da bismo ih podelili sa potencijalnim poslodavcima kada se prijavljujete za posao, kako biste poslodavcima omogućili da pronađu potencijalne kandidate i prikazali vam relevantnije oglašavanje.

” Nova politika privatnosti stupa na snagu 29. septembra. Profesorka Liberti Vitert sa Vašingtonskog univerziteta u Sent Luisu je rekla da je ovaj potez u skladu sa novom politikom platforme X, ali i upozorila da korisnici “moraju da budu oprezni”.

Poslodavci bi mogli da donose odluke o zapošljavanju na osnovu objava korisnika ili naloga koje dotična osoba prati na platformi X, kazala je Vitert.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…