Podeli vest

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, saopštio je danas da je u julu ugostio je više od 900.000 putnika, što je najveći obim saobraćaja u istoriji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

NIKOLA TESLA AERODROM
Foto: shutterstock

Prosečan dnevni broj putnika tokom jula iznosio blizu 29.000, a prosečan dnevni broj letova iznosio je više od 280. navedeno je u saopštenju.

U ovoj letnjoj sezoni putnicima na beogradskom aerodromu na raspolaganju je proširena zona dolazaka, novi, centralni deo terminala i novi parking kapaciteti, što je deo kapaciteta otvorenih tokom jula.

Kao dobrodošlicu brojnim putnicima ovog leta, beogradski aerodrom navodi da je uveo i nova rešenja za upravljanje protokom putnika, a povećan je i broj šaltera za pasošku kontrolu i prijavu na let.

Aerodrom je uveo posebne usluge za putnike, uključujući osoblje koje je na raspolaganju za pomoć i usmeravanje putnika, a otvoren je i dodatni centar za podršku putnicima oko neprispelog prtljaga.

Od početka godine beogradski aerodrom dodatno je angažovao više od 560 ljudi na poslovima zemaljskog opsluživanja (zemaljske stjuardese, utovar/istovar prtljaga, čišćenje aviona) i obezbeđivanja.

Od početka koncesije 2019. godine, beogradski aerodrom značajno povećava operativne kapacitete na svim ključnim tačkama, a najveći broj unapređenja usluga predstavljen je tokom 2023. godine. Pozitivan trend proširenja i modernizacije biće nastavljen izgradnjom novih kapaciteta u zoni odlazaka.

Završetak svih ključnih radova na modernizaciji očekuje se do kraja godine, što će omogućiti da beogradski aerodrom do kraja koncesionog perioda dostigne ukupan kapacitet od 15 miliona putnika godišnje, saopšteno je iz kompanije VINCI Airports.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: