Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučiću, kome je danas u Subotici povodom Dana grada uručena povelja počasnog građanina, poručio je da su promene započete pre 10 godina sada deo budućnosti i Subotice i cele Srbije, koju više niko ne može da okrene ka lošem smeru.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vućič
Foto: Shutterstock

“Imali smo hrabrosti da pre 10 godina krenemo u proces koji se nikome nije posebno dopadao, ali koji je danas deo naše istorije i budućnosti koju više niko ne može da okrene u lošijem smeru”, rekao je Vučić na svečanoj sednici Skupštine grada. Vučić je rekao da je tu nagradu trebalo da dobije i Ištvan Pastor, koji iz zdravstvenih razloga ne prisustvuje svečanosti.

“Znao sam šta je to što moramo da učinimo da zadobijemo poverenje naših sugrađana Mađara, a i oni su znali šta je potrebno da učine da bi se razvilo poverenje i prijateljstvo. Danas smo već došli do toga da svim srcem navijamo jedni na druge u sportu, svim srcem i bez zadnjih namera. To je bila osnova na osnovu čega smo mogli sve da podižemo”, rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da mu ni malo ne smeta ni to što je na ulazu u Suboticu ime grada ispisano i na mađarskom jeziku (Szabadka) u bojama mađarske zastave pored onog ispisanog na srpskom u boji srpske zastave, kao i da je to bila njegova ideja.

Istakao je da je velika raznovrsnost Subotice naše blago, a ne problem, kao i da je 18 ili 19 puta bio u tom gradu, koliko nijedan predsednik države ili vlade nije bilo. Doveli smo fabrike u Suboticu i obezbedili velike subvencije, naglasio je Vučić i istakao da to Subotici sada niko ne može da oduzme. Rekao je da je Subotica naša veza sa srednjom Evropom i da mora najbolje da bude povezana i ima razvijenu infrastrukturu. Vučić je istakao da ćemo za manje od godinu i četiri meseca završiti brzu prugu od Novog Sada do Subotice. Tada će Novi Sad biti od Subotice svega 40 minuta putovanja, a centar Beograda na sat i 10 minuta, dok će se od Beograda do Budimpešte, kada Mađari završe svoj deo, putovati dva sata i 40 minuta.

“Napravićemo na Horgošu nešto potpuno novo i neviđeno u Evropi, veće od svega što smo do sada proširivali i zamolićemo Evorpu da pomogne finansijski”, rekao je Vučić.

Kazao je da će se biti izgrađena i pruga od Subotice do Segedina i Baje, što su sve projekti dogovarani sa premijerom Mađarske Viktora Orbana. Dodao je da je Subotica pretekla Leskovac po veličini i da je sada peti najveći grad u Srbiji. Subotica će biti sve bogatije mesto i nastavićemo ulaganja, poručio je Vučić.

Dodao je da treba više da pokušamo da cenimo dela.

“A kada izgubite vlast, a doći će i to vreme, ali ne skoro kako neki misle, i tada šta god govorili, niko neće moći da vam oduzme dela, sve što ste uradili”, istakao je Vučić. Kazao je da će pozorište u Subotici biti završeno u najkraćem roku, kao i da će se graditi i veliki fudbalski stadion, koji će biti mnogo moderniji od sadašnjeg u tom gradu.

“Drevna mađarska mudrost kaže – ljubav je kao klica prinča, ako presađuješ bolje uspeva. Sve dobre ljude povezuje tanana nit zvana ljubav”, zaključio je Vučić i poželeo Subotici još brži napredak.

Skupština grada Subotice na 37. sednici održanoj 6. jula, donela je odluku o dodeli priznanja počasni građanin predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Ovo priznanje se dodeljuje Vučiću za istaknuto i trajno životno delo kojim se doprinosi podizanju ugleda Subotice u zemlji i inostranstvu.

Na predlog gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, ovo se priznanje dodeljuje Vučiću za istaknuto i trajno životno delo i činjenje kojim je doprineo podizanju ugleda grada u zemlji i inostranstvu Kako je rečeno na svečanosti, od 2014. od dolaska Vučića na čelo Vlade Srbije menja se i pravac razvoja grada Subotice u svim segmentima.

Subotica više nije centar propalih preduzeća nego postaje centar na mapi za investicije. Suboticku privredu oživele su svetske kompanije, a privredna zona postala je generator razvoja. Gotovo da ne postoji kompanija niti veća investicija, a da je Vučić nije posetio, prethodno stvorivši preduslove za njihovu realizaciju. Zahvaljujući politici pa i ličnom angažovanju Vučića, Subotica od 2014. beleži dolazak renomiranih kompanija, čime su otvorena radna mesta za desetina hiljada građana.

Vučić je lično prisustvovao otvaranju njihovih pogona u Subotici i te kako pomogao razvoju Subotice i Severnobačkog regiona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: