Podeli vest

Onlajn platforma “X”, poznata kao Tviter, želi da otvori kancelariju u američkoj državi Teksas za borbu protiv sadržaja koji se odnosi na seksualno zlostavljanje dece.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

„Centar izvrsnosti za poverenje i bezbednost“ angažovaće 100 moderatora da uklone relevantan sadržaj sa platforme, rekao je operativni direktor Džo Benarok novinskoj agenciji AFP u subotu (po lokalnom vremenu).

Ks nema posao fokusiran na decu, ali je važno da kompanija ulaže ove investicije „kako bi odvratila prestupnike da koriste našu platformu za distribuciju ili angažovanje u bilo kom sadržaju koji se bavi seksualnom eksploatacijom dece“, napisao je Benarrok u mejlu.

Mera dolazi pre većeg ročišta

Prema njegovim rečima, deca mlađa od 13 godina ne mogu ni da se registruju na platformi, dok nalozi mladih korisnika od 13 do 17 godina podležu strogim propisima o zaštiti podataka i oglašivači ne mogu da ih kontaktiraju.

Najava ofanzive na sadržaje o seksualnom zlostavljanju dece usledila je uoči predstojećeg saslušanja velikih internet platformi na ovu temu pred pravosudnim komitetom američkog Senata. Pored predstavnika Mete, Tiktoka, Discord-a i Snapa, tamo će svedočiti direktorka “X” Linda Iakarino.

Američki tehnološki preduzetnik Ilon Mask preuzeo je Tviter u oktobru 2022. za 44 milijarde dolara. Kao deo haotičnog restrukturiranja kompanije, Mask ne samo da je servisu kratkih poruka dao novo ime sa Platformom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: