Hrvatska vlada najoštrije danas je osudila navijačke nerede, nasilje i huliganizam u Atini u kojima je jedan grčki navijač ubijen.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

plenković
FOTO TANJUG/ FOTO STA/ KATJA KODBA

“Izražavamo najdublje saučešće porodici preminulog mladića”, navodi se u saopštenju Vlade Hrvatske i dodaje da je premijer Andrej Plenković saučešće izjavio grčkom kolegi Micotakusu.

“Ovakvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta, koji promoviše ferplej, toleranciju i respekt sportista.

Umesto održavanja kvalifikacijske utakmice za najelitnije fudbalsko takmičenje Ligu prvaka, između hrvatskog i grčkog prvaka, GNK Dinama i AEK-a, svedočimo stravičnim scenama iz Atine, gde deo navijača čini štetu hrvatskom fudbalu. Ujedno, onemogućavaju sve druge navijače koji u pristojnoj i civilizovanoj atmosferi žele da prate nastupe hrvatskih klubova i Hrvatske fudbalske reprezentacije”, stoji u vladinom saopštenju.

Hrvatska vlada očekuje da se istraže sve okolnosti i sankcionišu odgovorni za navijačke obračune, smrt i povređivanje drugih navijača. Ambasada Hrvatske u Atini u stalnom je kontaktu s grčkim vlastima, a u vezi s 80-ak privedenih hrvatskih državljana, naveli su iz hrvatske vlade.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: