Podeli vest

Vozači koji parkiraju svoja vozila na parkiralištima “Ada Ciganlija”, “Milan Gale Muškatirović” i u gražama “Obilićev venac”, “Zeleni Venac” i “Masarikova” mogu besplatno da preuzmu na korišćenje bicikle

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bicikle
FOTO TANJUG/ PREDRAG MITIĆ

U Beogradu je s prolećem počela i nova sezona akcije “Parkiraj i bicikliraj”, koja podrazumeva da vozači mogu da pozajme bicikle u periodu dok im je vozilo parkirano u garažama i parkiralištima “Parking servisa”.

Vozači koji parkiraju svoja vozila na parkiralištima “Ada Ciganlija”, “Milan Gale Muškatirović” i u gražama “Obilićev venac”, “Zeleni Venac” i “Masarikova” mogu besplatno da preuzmu na korišćenje bicikle, plaćajući samo cenu parkiranja.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je, povodom početka 11. sezone ove akcije, obišao JKP “Parking servis” na Adi Ciganliji.

Vesić je rekao da na Adi Ciganliji ima 300 bicikala za odrasle i 100 za decu, dok na četiri velika parkirališta u gradu ima još oko 500 bicikala.

“Na ovaj način želimo da pomognemo sugrađanima da žive zdravo i da koriste alternativne načine prevoza i da to koriste besplatno”, rekao je Vesić.

On je najavio da će do kraja godine biti 150 javih stanica sa oko 1.000 bicikala u Beogradu.

“Beograd se okreće zdravom načinu života, a osim pozitivnog efekta na zdravlje korisnika, akcija ima i značajan doprinos očuvanju životne sredine”, rekao je Vesić.

Akcija “Parkiraj i bicikliraj” ušla je u drugu deceniju postojanja, a prošle godine tu uslugu iskoristilo je oko 33.000 korisnika.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: