U Skupštini Srbije nešto posle 09 časova su počele konsultacije oko izbora zamenika predsednika radnih tela, a na njima se ponovo nisu pojavili predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja” i koalicije “NADA”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Na sastanak su pored predsednice parlamenta Ane Brnabić došli predstavnici vladajuće koalicije iz Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Stranka pravde i pomirenja, PUPS, JS, kao i predstavnici opozicionih poslaničkih grupa “Mi – glas iz naroda”, “Mi – glas iz naroda dr Branimir Nestorović”.


Konsultacije je sazvala predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić koja je juče pozvala sve poslaničke grupe da dođu u parlament na sastanak i još jednom poručila da pruža ruku dijalogu.
Ona je izrazila nadu da će se svi odazvati pozivu jer je neophodno da se dalje dogovori sastav odbora, radnih tela, zamenika predsednika odbora kako bi već sledeće nedelje mogla da saziva odbore i kako bi oni krenuli sa radom.


Prvu sednicu odbora, prema Poslovniku, saziva predsednik Narodne skupštine, a do izbora predsednika odbora, prvoj sednici predsedava najstariji prisutan član odbora.
Odbor na prvoj sednici bira, iz reda svojih članova, predsednika i zamenika predsednika odbora.


Zadatak odbora je da razmatraju predloge zakona i drugih akata podnetih Narodnoj skupštini, sagledavaju stanje vođenja politike od strane Vlade, prate izvršavanje zakona i drugih opštih akata od strane Vlade i drugih državnih organa i tela, kao i da razmatraju druga pitanja iz nadležnosti Narodne skupštine.


Predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja” i koalicije “NADA” se nisu pojavili ni na prethodnim konsultacijama vezano za izbor potpredsednika Narodne skupštine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: