Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje pripremno ročište, pred početak suđenja pripadnicima organizovane kriminalne grupe, poznate kao “vračarci”, koji se sumnjiče za tri teška ubistva i pet pokušaja teških ubistava. Današnje pripremno ročište trajalo je oko četiri sata, a nastavlja se sutra čitanjem optužnice.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SUĐENJE
Foto: Pixabay

Nakon što je na početku postupak razdvojen u odnosu na jednog okrivljenog, jer njegov branilac nije došao, tužilac je, kako saznaje Tanjug, počeo sa čitanjem optužnice.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost, a pored današnjeg termina zakazano je i za sutra.

Nakon čitanja optužnice branioci će izložiti dokazne predloge dok će se optuženi kratko izjasniti o krivici, a po završetku pripremnog ročišta sudija će zakazati glavni pretres (suđenje), na kojem će biti dozvoljeno prisustvo javnosti. Kao organizator ove grupe optuženi su Nikola Vušović i Uroš Piperski, a svim optuženima se na teret stavlja krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Optužnicom je obuhvaćeno ukupno 38 osoba, od kojih je 11 u bekstvu. Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17. oktobra 2020. godine Aleksandra Šaraca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7.oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ