U domovima zdravlja u Beogradu u toku je zakazivanje pregleda predškolaca kako bi deca na vreme dobila zdravstvenu potvrdu za upis u prvi razred koji počinje 1. aprila.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

doktor
Foto: Shutterstock

Potrebno je da se roditelji jave izabranom lekaru i dobiju zbirni uput za preglede specijalista.


Pedijatar Doma zdravlja Voždovac Aleksandra Sekulić Frković izavila je za Tanjug da su u tom domu zdravlja pripreme dece za upis u prvi razred počele krajem decembra prošle godine, sa tendencijom porasta u poslednje dve – tri nedelje.
“Roditelji se javljaju izabranom lekaru deteta, koji zakazuje preglede oftalmologa, otorinolaringologa, stomatologa, fizijatra, logopeda i prosleđuje uput za laboratoriske analize”, kaže dr Sekulić Frković.


Nakon obavljenih pregleda, izabrani pedijatar u zakazanom terminu obavlja sistematski pregled, spovodi imunizaciju MMR vakcinom – prva revakcina i Tetraxim vakcinom – druga revakcina, a zatim i E-upis koji škole preuzimaju elektronskim putem.
“S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i da je veliki broj pacijenata sa respiratornim infekcijama, zadovoljni smo brojem izvršenih pregleda u proteklih mesec dana. Organizovani smo tako da se pregledi u cilju upisa dece u prvi razred završavaju brzo, te naši mali pacijenti ne čekaju dugo na iste”, rekla je dr Sekulić Frković.


Navela je da sutra, u organizaciji Službe za polivalentnu patronažu i Službe za zdravstvenu zaštitu dece, biti obeležen Međunarodni dan dece obolele od raka i to od 7.30 do 10.00 časova, u Kutku zdravlja 1, Ulica Ustanička 16 i Kutku zdravlja 2, ambulanta Jajinci, Bulevar JNA 86a.


Biće organizovano savetovanje o životnom stilu dece i mladih i podizanju svesti roditelja o važnosti ranog otkrivanja i dijagnostikovanja malignih bolesti, koje doprinosi uspešnoj kontroli tih bolesti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: