Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infratrukture Goran Vesić najavio je da danas počinje izgradnja brze saobraćajnice “Osmeh Srbije” u dužini od 186 kilometara, od Bačkog brega, na granici naše zemlje sa Mađarskom, do Srpske Crnje na granici sa Rumunijom. To će biti najduža brza saobraćajnica u Srbiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ


“Osmeh Srbije” spojićemo Bački breg, Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Bečej, Novi Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju, a Vesić je rekao za Tanjug da će ta brza saobraćajnica povezati i privredno oživeti Vojvodinu, Bačku i Banat.


Vesić je naglasio da je saobraćajnica “Osmeh Srbije” važna za razvoj svih gradova na toj tras i poboljšati kvalitet života ljudi.
Prema njegovim rečima, brza saobraćajnica od Bačkog brega do Srpske Crnje biće uklopljena u mrežu auto-puteva Mađarske i Rumunije, jer se sa mađarske strane gradi autoput sa mostom preko Dunava kod Mohača, kao i sa rumunske strane prema Srpskoj Crnji.


Naveo je da će to biti veoma prometan put i važan kako za građane Srbije, tako i za građane Rumunije, jer će postati najbrža veza do zapadne Evrope.


“Izgradnja ove brze saobraćajnica bila je posebna želja predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Tokom njegove posete Kini i predsedniku Siju 17. oktobra potpisan je ugovor o izgradnji, a sada i da za manje od dva meseca počnemo da radimo. To je sjajna vest za Vojvodinu i celu Srbiju”, rekao je Vesić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…