Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas u Novom Sadu primio Orden prvog stepena Slovačke evangeličke crkve a.v. za izuzetne dosadašnje zasluge i podršku slovačkoj crkvi i narodu, rekao je da je ta nagrada svedočnstvo o bratskoj ljubavi između srpskog i slovačkog naroda koji vekovima žive zajedno u našoj Srbiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ


“Za mene je velika čast i sa ushićenjem prihvatam najveću nagradu koju Slovačka evangelička crkva dodeljuje. Iako je ovaj orden formalno namenjen meni, zapravo je svedočnstvo o bratskoj ljubavi između naših naroda, srpskog i slovačkog naroda koji vekovima žive zajedno u našoj Srbiji”, rekao je Vučić.


Naglasio je da orden pripada svim građanima naše zemlje koji dobro razumeju potrebu ne samo da živimo zajedno, već i da smo saglasni oko najvećeg broja stvari – da zajednički radimo i delamo ka istom cilju.


“Drevna slovačka poslovica kaže – dobar sused je najbolja ograda. Mi Srbi i Slovaci iz dana u dan potvrdujemo ovu maksimu gradeći zajedno bolje društvo i bolju buduhnost”, rekao je Vučić.


Izrazio je uverenje da će zajedno u nadi i veselju dočekati bolju 2024. godinu.


Predsednik je rekao da je srećan zbog podrške koju je država pružila Slovačkoj evangeličkoj crkvi i zajednici, kao i na rekonstrukciju crkava i hramova, ali je dodao da to nije sasvim dovoljno.


“Verujem da ćemo imati i više novca i mogućnosti da pomognemo i Slovačkoj evangeličkoj crkvi i slovačkom narodu u celini”, rekao je Vučić.


Vučić je najavio da će posetiti Bački Petrovac koji, kako je rekao, nije imao prilike da obiđe ni tokom prvog ni drugog predsedničkog mandata.


“Uskoro dolazimo u Bački Petrovac da sagledam sve probleme i da pomognem da zajednički te probleme prevaziđemo i da uložimo više novca u tu predivnu opštinu, nedaleko od Novog Sada”, rekao je predsednik.


Vučić je istakao da dobijanje ordena za njega predstavlja izuzetnu odgovornost i dodao da će u budućnosti dati sve od sebe da ni on, a ni država ne razočaraju pripadnike slovačke zajednice u Srbiji.


“Hvala vam na ovoj divnoj časti i na ovoj izuzetnoj privilegiji da budem nosilac ovog važnog ordenu. Neka živi bratstvo i prijateljstvo slovačkog i srpskog naroda”, poručio je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ