Podeli vest

Podgorički Viši sud blokirao je imovinu u vlasništvu članova organizovane kriminalne grupe ”Kavači” ili njima bliskih osoba, zbog sumnje da je stečena nezakonitom delatnošću, prenele su danas Vijesti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SUĐENJE
Foto: Pixabay

Sudija koja se bavi ovi slučajemm, Suzana Mugoša, donela je takvu odluku postupajući po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), da privremeno blokira imovinu okrivljenih u predmetu protiv okrivljenog Radoja Zvicera i drugih, zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca, navode Vijesti.

Zvicer je jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana, a SDT ga tereti u više predmeta formiranih zbog ubistava, šverca droge, pranja novca.

On je u bekstvu, a kako navodi podgorički portal, policija navodno traga za njim.

Prema tvrdnjama tužilaštva, za njegovu Zvicerovu ekipu, koja je ”sejala smrt crnogorskim i ulicama više država Evrope, radili su i policajci, pripadnici Vojske Crne Gore, tužioci, spasioci…”.

Pred Višim sudom u Podgorici protiv njega i više desetina pripadnika njegove kriminalne ekipe, vode se postupci zbog – pripreme likvidacije škaljaraca Milića Minje Šakovića, u februaru 2021. godine, ali i za planiranje ubistava vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića i njegovog saradnika Jovana Jovanovića.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

PANTER U BARSELONI

Američki košarkaš Kevin Panter potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas katalonski klub.