Podeli vest

Tužilac prvog sudskog okruga Novog Meksika podigla je optužnicu za ubistvo iz nehata protiv holivudskog glumca Aleka Boldvina zbog pucnjave na snimanju filma “Rast” (Rust), u kojoj je ubijena snimateljka Halina Hačins.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Alek-Boldvin-
Foto: Shutterstock

Tužilac prvog sudskog okruga Novog Meksika Meri Karmak-Altvi podigla je danas optužnicu za ubistvo iz nehata protiv holivudskog glumca Aleka Boldvina zbog pucnjave na snimanju filma “Rast” (Rust), u kojoj je ubijena snimateljka Halina Hačins.

Za ubistvo iz nehata podignuta je optužnica i protiv Hane Gutijeres Rid, koja je bila zadužena za oružje na snimanju filma.

Pomoćnik reditelja Dejvid Hols sklopio je nagodbu, prema kojoj je priznao nemar prilikom upotrebe oružja, naveo je tužilac u saopštenju.

“Nakon temeljnog pregleda dokaza i zakona države Novi Meksiko, odlučio sam da ima dovoljno dokaa da se podnese krivična optužba protiv Aleka Boldvina i ostalih članova ekipe Rast”, navela je Karmak-Altvi.

Istraga o ubistvu do kojeg je došlo u oktobru 2021. godine trajala je više od godinu dana, podsecha Rojters.

Tokom snimanja ubijena je snimateljka Halina Hačins, a reditelj Džoel Souza je ranjen, kada je scenski pištolj koji je Boldvin koristio tokom probe u oktobru 2021. godine ispalio pravi metak.

Osoba koja je bila zadužena za oružje na snimanju filma Hana Gutijerez rekla je istražiteljima da je proverila oružje i da u njemu nije bilo pravih metaka pre fatalnog incidenta.

U tužbi, podnetoj u februaru prošle godine u Santa Feu protiv koproducenta i glumca Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije.

U tužbi koja je kasnije odbačena, navedeno je da je produkcija “odlučila da angažuje najjeftiniju dostupnu ekipu” i da su “svesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit majstora”.

Porodica Haline Hačins i Alek Boldvin prošle godine postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…