Podeli vest

Kopaonik biznis forum (KBF) biće održan od 5. do 8. marta i obeležiće značajan jubilej, 30 godina postojanja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

biznis

Kopaonik biznis forum (KBF), koji će ove godine biti održan od 5. do 8. marta, obeležava značajan jubilej, 30 godina postojanja za koliko je kroz Forum prošlo više od 15.000 učesnika, a održano je više od 400 panela, na kojima je učestvovalo oko 4.000 panelista, saopštio je Savez ekonomista Srbije (SES), organizator KBF.

Ove brojke, ocenjuju u SES-u, najbolje ilustruju koliki je uticaj i značaj Foruma, a on je od davne 1993. godine kad je prvi put održan, pa do danas postao najveći i najznačajniji događaj u regionu koji stalno okuplja renomirane stručnjake i eminentna imena domaće i regionalne privredne i političke scene.

Svečana akademija povodom obeležavanja jubileja biće održana na kraju prvog dana Foruma, 6. marta a u okviru nje će biti organizovan koncert klasične muzike, priređen u saradnji sa operom i pozorištem Madlenianum.

Organizatori navode da se u prethodne tri decenije mnogo toga promenilo, kako na našim prostorima, tako i u svetu ali da je srpski Davos, kako se Forum popularno naziva, bio i ostao mesto odakle su se slale konstruktivne poruke i predlozi u cilju poboljšanja učinka srpske privrede.

Predsednik SES-a Aleksandar Vlahović je rekao da Savez kao organizator KBF godinama nastoji da održi i neguje saradnju između relevantnih učesnika u privrednom i političkom životu.

„Želimo da na taj način ponudimo interaktivnu platformu za razmenu mišljenja, argumentovanu i konstruktivnu raspravu, sagledavajući pri tom ključne reformske izazove iz različitih uglova, političkog i privrednog, mikro i makro ekonomskog, iz ugla realnog i finansijskog sektora, domaćih i stranih investitora, privatnih i javnih preduzeća, teorije i prakse”, poručio je on,.

Tradicionalno partnerstvo sa kompanijom MasterCard, započeto 2016. godine, obezbeđuje dodatnu podršku u postizanju veće vidljivosti i podizanja kvaliteta ovog značajnog događaja, navodi se u saopštenju i dodaje da u poslednje vreme Forum okuplja u proseku više od 1500 učesnika godišnje, uključujući šefove država, predsednike Vlada i ministre.

Takođe i visoke predstavnike regulatornih tela, predstavnike međunarodnih finansijskih institucija, ugledne naučnike, diplomate, poslovne praktičare i medije. Registracija učesnika je u toku i može se obaviti putem veb portala www.kopaonikbusinessforum.rs.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: