Podeli vest

Carinici su na aerodromu Nikola Tesla, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj dvojice putnika da u prtljagu prokrijumčare preko 17.000 cigareta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA/ UPRAVA CARINA

Kako je saopštila Uprava carina, prekršaj je otkriven 8. septembra kada su na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojena dvojica putnika čekiranih na let za London.

Međutim, kada su dežurni carinici zatražili da pogledaju njihov ručni prtljag, u njemu su zatekli samo boksove cigareta marke “Marlboro Gold” kojih je ukupno bilo 86.

U koferu prvog putnika otkriveno je 510 paklica, dok je kod drugog pronađeno 350 paklica cigareta iste marke.

Poznato je da su količine akcizne robe koju putnici mogu da nose kao deo svog ličnog prtljaga ograničene svugde u svetu, kao i da su kontrole prtljaga na aerodromima temeljne, pa su ovakvi pokušaji putnika začuđujući, jer kontrola svakako sledi i na ulaznoj destinaciji, dodaje se u saopšptenju.

Teretnim vozilom pokušao da prokrijumčari 39.700 paklica cigareta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Upravom granične policije, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su Lj. J. (1968) iz Aranđelovca i R. M. (1951) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina.

Policija je na graničnom prelazu Bezdan, na izlazu iz zemlje, pregledom teretnog vozila u kojem su se osumnjičeni nalazili pronašla i zaplenila 39.700 paklica različitih vrsta cigareta sa akciznim markicama Republike Srbije, čija se vrednost procenjuje na oko 16 miliona dinara.

Sumnja se da su Lj. J. i R. M., u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, iako nisu imali ovlašćenje za bavljenje trgovinom, od više osoba nabavili cigarete koje su potom sakrili u tovarnom delu teretnog vozila, kako bi ih preprodali van granica Republike Srbije. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: