Podeli vest

Poljoprivrednici iz Udruženja Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije organizovali su danas proteste u više mesta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

poljoprivrednici
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/

Nezadovoljni ponuđenom otkupnom cena suncokreta, poljoprivrednici iz Udruženja Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije organizovali su danas proteste u više mesta.

Članovi udruženja Stig iz Požarevca traktorima su prošli kroz centar grada i blokirali saobraćaj blizu mosta na Velikoj Moravi, a potpredsednik ovog udruženja Milan Marković je izjavio da je protest organizovan kako bi se ukazalo na, kako je rekao, izuzetno nisku otkupnu cenu suncokreta.

“Ona je sada 55 dinara, a lane je sa trostruko manjim ulaganjima bila 62 dinara. Ministarstvo poljoprivrede nam je ponudilo 62 dinara po kilogramu, što smo mi u četvrtak na sastanku odbili i zato smo danas ovde”, rekao je Marković.

Kazao je da proizvođači traže 700 evra po toni, odnosno oko 90 dinara po kilogramu zrna suncokreta.

Protestovali su i poljoprivrednici u Vojvodini.

Kako je javio reporter Tanjuga, iako su iz Udruženja Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije najavili da će se učesnici protesta kretati putevima kojima je dozvoljena vožnja traktorima i radnim mašinama, oko podneva se jedan traktor zaustavio kod zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu pokušavajući da blokira put.

Posle njega je još poljoprivrednika stiglo do centra grada, a policija na Bulevaru Mihajla Pupina nije dozvoljavala da se traktori pomere.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: