Podeli vest

Ponoš je najavio da će pokušati da napravi političku partiju koja je drugačija, koja neće biti slična sadašnim opozicionim strankama

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ponoš
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ARHIVA

Drugoplasirani na predsedničkim izborima Zdravko Ponoš, smatra da je greška opozicije što na proteklim izborima nije izašla u jednoj koloni i kaže da će pokušati da napravi drugačiju opozicionu političku partiju.

U intervjuu za “Danas”, Ponoš je najavio da će pokušati da napravi političku partiju koja je drugačija, koja neće biti slična sadašnim opozicionim strankama i da smatra da je timski pristup preduslov za dugoročan uspeh.

“Nemam nameru da pravim ništa što je sitno, slično i posvađano. Razgovaram sa ljudima u nameri da vidim da li ima potencijala i volje da se stvori nešto što bi bilo drugačije i bolje. Ako ima, napravićemo”, poručio je Ponoš.

On smatra da bi opozicija trebalo da se, nakon izbora, preispita i da vidi šta bi trebalo drugačije da radi.

“Verujem da bi bilo bolje da je opozicija bila spremna i voljna da na prethodnim izborima nastupi zajedno i da bi građani imali jasan binarni izbor između režima i opozicije”, kazao je Ponoš.

Smatra da je bilo nepotrebnih šumova imeđu opozicionih kolona pre i posle izbora i da postoji opasnost da te rane ne zacele do narednih izbora, koji će se, prema njegovom mišljenju, održati na proleće sledecvhe godine u Beogradu i šire na lokalu.

Ponoš veruje da sukobi unutar opozicije sežu iz vremena pre vlasti Srpske napredne stranke, te da su oni koji nemaju taj teret prošlosti spremniji da se suoče s problemima, koje će pre svega doneti rat u Ukrajini.

“Od stanja u opoziciji zavisiće dobrim delom da li će posledice ukrajinske krize da nas gurnu dublje u glib ili ćemo tu nevolju iskoristiti kao priliku da uhvatimo korak koji smo inicijalno izgubili 1989. i neretko nastavili da tumaramo”, poručio je Ponoš.

On veruje da će ekonomske posledice krize u Ukrajini brutalno ogoliti, kako tvrdi, farsičnost i nekompetentnost vlasti SNS i urušenih institucija, a da su drugi problem razna obećanja, koja je, navodi, aktuelna vlast dala po svetu, sa grejs periodom do posle izbora.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: