Ministar bez portfelja zadužen za međunarodnu ekonomsku saradnju i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da su apsolutno lažni navodi opozicionog lista Nova da predsednik Rusije Vladimir Putin ne želi da se javi na pozive predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/

“Kao neko ko se u više Vlada Srbije bavio i bavim pitanjima saradnje Srbije i Rusije, svedok sam dubokog uvažavanja koje postoji u Rusiji prema predsedniku Vučiću, koji vodi istinski slobodnu i suverenističku politiku, braneći odlučno interese naše zemlje”, istakao je Popović, a saopšteno iz njegovog kabineta.

Popović naglašava da niko nije doprineo jačanju odnosa Srbije i Rusije kao što je to učinio predsednik Vučić i da zaista samo krajnje zlonamerni tekstovi, kao što je pomenuti tekst, mogu da tvrde jednu nezamislivu stvar – da predsednik Putin, koji je svestan doprinosa predsednika Vučića, ne odgovori na njegov poziv.

“Rusija je svesna teškog položaja Srbije, pre svega zbog činjenice da se na nju vrše ogromni pritisci da slepo sledi interese samo jednog dela sveta, i da time slomi svoju politiku. Ta politika je u ovim godinama od kada je na vlasti predsednik Vučić, donela ekonomski rast i razvoj, promenila Srbiju i pre svega doprinela boljem životu građana”, ukazuje Popović.

On podseća da Srbija jedina u Evropi nije uvela sankcije Rusiji i da jedino iz Srbije, u Evropi, postoje direktni letovi za ruske gradove, kao i da srpski privrednici izvoze svoje proizvode na veliko rusko tržište.

“Jedino u Srbiji ne postoji rusofobija i mržnja prema velikom ruskom narodu koji nam je toliko puta u istoriji pomogao u teškim trenucima. Kada bude od koristi za odnose Srbije i Rusije susret predsednika Vučića i predsednika Putina, budite uvereni da će se on desiti, na način koji će u svim svojim formama pokazati najviši nivo uvažavanja koji postoji prema predsedniku Vučiću”, naveo je Popović.

List Nova na naslovnoj strani današnjeg broja tvrdi, pozivajući se na svoje izvore, da su odnosi Beograda i Moskve narušeni, da je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško brzo napustio Srbiju, kao i da je tokom nedavne posete ruskog diplomate Vučić navodno tri puta zvao Putina, koji nije hteo da mu se javi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: