Podeli vest

Laka električna vozila na putevima u Srbiji od 15. juna obavezno moraju imati nalepnice postavljene u skladu sa odredbama Pravilnika o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgleda i načinu njenog postavljanja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

elektricni-trotinet
Foto: Pixabay

U Službenom glasniku je objavljeno da je predviđena cena usluge izdavanja nalepnice za laka električna vozila – trotinete 1.560 dinara, a obrasca nalepnice 500 dinara.

Pravilnik o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila koji sadrži detaljna upustva, kao i izgled nalepnice je stupio na snagu početkom marta.

Prijem i obrada zahteva, izdavanje i postavljanje nalepnice vrši se na mestima koja su navedena na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja www.abs.gov.rs.

U zahtevu za izdavanje nalepnice treba navesti lične podatke – ime i prezime, JMBG, datum rođenja, mesto rođenja, podatke o prebivalištu – mesto, poštanski broj, ulicu i kućni broj, telefon, e-mail, kao i podatke o lakom električnom vozilu – marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Uz zahtev se mora dostaviti i tehnička dokumentacija za lako električno vozilo, iz koje se može utvrditi marka vozila, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Vladan Nikolić rekao je ranije za Tanjug da će izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja i Pravilnik o načinu izdavanja, vođenja evidencije, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila omogućiti uvid u to koji od trotineta, kojih u Srbiji ima između 250 i 400.000 jesu laka električna vozila, a koji to nisu.

On je objasnio da nalepnica ne predstavlja registraciju, već potvrdu da je lako električno vozilo upravo vozilo to vrste.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ