Podeli vest

podnaslovMandat specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka trajaće i narednih meseci i on je u potpunosti angažovan sa partnerima u regionu, EU i na međunarodnoj sceni kako bi se pokrenule stvari u okviru dijaloga i pomoglo u rešavanju pitanja iz dijaloga, izjavio je danas portparol Evropske unije Peter Stano.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/VIDEO

Stano je na brifingu za novinare u Briselu, na pitanje kako će se odvijati dijalog tokom tranzicionog perioda nakon izbora u EU i da li će mandat Lajčaka biti produžen za nekoliko meseci, rekao da tranzicioni period ne utiče na specijalnog izaslanika EU za dijalog.

“Specijalni izaslanik EU ima mandat, trenutno je mandat aktuelnog specijalnog izaslanika za dijalog i dalje u toku i trajaće narednih meseci. On je u potpunosti angažovan u interakcijama sa nizom partnera, kako u regionu i u EU, tako i na međunarodnoj sceni, kako bi pokušali da pokrenu stvari i pomognu stranama da rešavaju pitanja, jedno za drugim, uz prioritet hitnog sprovođenja takozvanog Ohridskog sporazuma”, rekao je Stano.

Stano je, na pitanje da li će EU uskoro sazvati novi sastanak u okviru dijaloga, rekao da EU u ovom trenutku nema šta da najavi i istakao da je Brisel najavljivao svaki sastanak u vezi sa dijalogom kojim posreduje EU kada je to bilo prikladno.

Lajčaka je u aprilu šef evropske diplomatije Žozep Borelj imenovao za novog ambasadora EU u Švajcarskoj i na tu funkciju bi trebalo da stupi 1. septembra ove godine.

Za sada nije poznato ko će naslediti Lajčaka na mestu specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ